
Kermaiset silakkapihvit
Silakkapihvit saavat kastikkeekseen kevyen sinappisen kermakastikkeen, joka vie kielen mennessään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 1 kg silakoita tai
- 500 g silakkafileitä
Mausteliemi:
- 2 dl kermaa
- 2 munankeltuaista
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 0.5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
leivitys:
- 4 dl ruisjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
pellille:
- juoksevaa rasvaa
Valmistusohje
Kermaiset silakkapihvit syntyvät näin:
1. Fileoi kalat, mutta jätä pyrstöt. Sekoita kerma, keltuaiset ja mausteet. Lisää silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
2. Sekoita ruisjauhot ja mausteet. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se juoksevalla rasvalla. Valuta silakat ja taita ne kalan muotoon. Pyöräytä ne ruisjauhoissa, lado uunipellille ja valuta päälle hieman rasvaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Tarjoa perunasoseen ja porkkanaraasteen kanssa.
VINKKI: Tarjoa pihvit hapan- tai saaristolaisleivällä, jonka päällä on perunasalaattia, etikkakurkku– ja etikkapunajuurikuutioita sekä punasipulirenkaita.
Katso myös Anna.fi: Savusilakkalaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaiset silakkapihvit