Reseptit
4
Kiitos

Kermaiset silakkapihvit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg silakoita tai
500 g silakkafileitä

Mausteliemi:

2 dl kermaa
2 munankeltuaista
1 rkl Dijon-sinappia
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria

leivitys:

4 dl ruisjauhoja
0.5 tl suolaa
ripaus valkopippuria

pellille:

juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

1. Fileoi kalat, mutta jätä pyrstöt. Sekoita kerma, keltuaiset ja mausteet. Lisää silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

2. Sekoita ruisjauhot ja mausteet. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se juoksevalla rasvalla. Valuta silakat ja taita ne kalan muotoon. Pyöräytä ne ruisjauhoissa, lado uunipellille ja valuta päälle hieman rasvaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoa perunasoseen ja porkkanaraasteen kanssa.

  • VINKKI: Tarjoa pihvit hapan- tai saaristolaisleivällä, jonka päällä on perunasalaattia, etikkakurkku- ja etikkapunajuurikuutioita sekä punasipulirenkaita.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kermaiset silakkapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X