Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermaiset silakkapihvit

Silakkapihvit saavat kastikkeekseen kevyen sinappisen kermakastikkeen, joka vie kielen mennessään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kg silakoita tai
  • 500 g silakkafileitä

Mausteliemi:

  • 2 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

leivitys:

  • 4 dl ruisjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

pellille:

  • juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

Kermaiset silakkapihvit syntyvät näin:

1. Fileoi kalat, mutta jätä pyrstöt. Sekoita kerma, keltuaiset ja mausteet. Lisää silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

2. Sekoita ruisjauhot ja mausteet. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se juoksevalla rasvalla. Valuta silakat ja taita ne kalan muotoon. Pyöräytä ne ruisjauhoissa, lado uunipellille ja valuta päälle hieman rasvaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoa perunasoseen ja porkkanaraasteen kanssa.

VINKKI: Tarjoa pihvit hapan- tai saaristolaisleivällä, jonka päällä on perunasalaattia, etikkakurkku– ja etikkapunajuurikuutioita sekä punasipulirenkaita.

Katso myös Anna.fi: Savusilakkalaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaiset silakkapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.