Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermakolakarkit

Kermakolakarkit syntyvät nopeasti ja sopivat vaikka lahjaksi.

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • ½ dl tummaa siirappia
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Vuoraa vuoka (20x30cm) kevyesti voidellulla leivinpaperilla. Kuumenna kerma pienessä kasarissa.

2. Mittaa voi ja siirappi kattilaan (3 l). Kuumenna, kunnes ainekset sulavat ja kiehahtavat. Varo polttamasta pohjaan. Kaada muut ainekset joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen.

3. Kymmenen minuutin kuluessa keitos kuohuu reippaasti ja paisuu kaksinkertaiseksi. Hämmennä seosta, ja ota tarpeen mukaan hetkeksi pois liedeltä.

4. Kun seos on kiehunut 20 minuuttia se sakenee ja saa väriä. Kolmenkymmenen minuuttin kuluessa massa alkaa irtoilla reunoista ja kuplat puhkeavat vaahtoaviksi. Halutessasi voit nyt maustaa seoksen, esimerkiksi suklaalla, piparminttuesanssilla tai lakritsijauheella.

5. Kun seos on kiehunut kokoon sakeaksi, kiiltäväksi kinuskiksi, kaada karkkimassa pellille jäähtymään. Leikkaa jähmettynyt karkkilevy kuutioiksi.

Kokeile myös muita makeita herkkuja: Maapähkinäfudge Lumikarpalot Kotikinuskit Marmeladimakeiset Ruoka.fi: Marnekijäädyke ja kolakastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermakolakarkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.