Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Kermaperunat

Kermaperunat on rakastettu lisukeklassikko, joka valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kermaperunat:

1 kg perunoita (yleislajike)
4-5 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
mustapippura rouhittuna
Mainos

Lisäksi:

voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Kermaperunat tehdään näin:

1. Pese ja kuori kilo perunoita ja leikkaa ne ohuiksi noin puolen senttimetrin viipaleiksi.

2. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Lisää yksi teelusikallinen suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria. Pöyhi kermaperunoihin mausteet sekaisin. Kaada perunoiden päälle neljästä viiteen desilitraa kuohukermaa.

3. Kypsennä kermaperunoita 200-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.

Katso myös: Pelastetaan peruna! 8 hyvää syytä syödä perunaa ja 7 parasta reseptiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalastajan perunat

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kermaperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X