Kermaperunat
Kermaperunat on rakastettu lisukeklassikko, joka valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita. Tällä ohjeella onnistut varmasti!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kermaperunat:
- 1 kg perunoita (yleislajike)
- 4-5 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- mustapippura rouhittuna
Lisäksi:
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Kermaperunat tehdään uunissa helposti näin:
1. Pese ja kuori kilo perunoita ja leikkaa ne ohuiksi noin puolen senttimetrin viipaleiksi. Voit käyttää kermaperunoihin myös pakastealtaan valmiita perunaviipaleita.
2. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Lisää yksi teelusikallinen suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria. Pöyhi kermaperunoihin mausteet sekaisin. Kaada perunoiden päälle neljästä viiteen desilitraa kuohukermaa.
3. Kypsennä kermaperunoita 200-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia tai kunnes kermaperunat ovat pehmenneet.
Vinkki: Pelastetaan peruna! 8 hyvää syytä syödä perunaa ja 7 parasta reseptiä
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään maukkaat kalastajan perunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaperunat