Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermaperunat

Kermaperunat on rakastettu lisukeklassikko, joka valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kermaperunat:

  • 1 kg perunoita (yleislajike)
  • 4-5 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippura rouhittuna

Lisäksi:

  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Kermaperunat tehdään uunissa helposti näin:

1. Pese ja kuori kilo perunoita ja leikkaa ne ohuiksi noin puolen senttimetrin viipaleiksi. Voit käyttää kermaperunoihin myös pakastealtaan valmiita perunaviipaleita.

2. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Lisää yksi teelusikallinen suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria. Pöyhi kermaperunoihin mausteet sekaisin. Kaada perunoiden päälle neljästä viiteen desilitraa kuohukermaa.

3. Kypsennä kermaperunoita 200-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia tai kunnes kermaperunat ovat pehmenneet.

Vinkki: Pelastetaan peruna! 8 hyvää syytä syödä perunaa ja 7 parasta reseptiä

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään maukkaat kalastajan perunat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.