
Kermaviili-voitaikina
Kermaviili-voitaikina taipuu sekä suolaisten että makeiden piirakoiden leipomiseen. Kermaviili tuo perinteiseen voitaikinaan toivottua keveyttä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
kermaviili-voitaikina
- 150 g voita tai margariinia
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 purkki kermaviiliä
Valmistusohje
Kermaviili-voitaikina valmistuu näin helposti ja nopeasti:
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita pehmeä rasva joukkoon. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa liikaa, muuten taikina sitkistyy. Taputtele taikina levyksi, kiedo muoviin tai kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa.
- Kauli kermaviili-voitaikina ja käytä makeiden ja suolaisten piirakoiden leipomiseen.
Katso myös: Voitaikina, lehtitaikina vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakkapohja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaviili-voitaikina