Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermaviili-voitaikina

Kermaviili-voitaikina taipuu sekä suolaisten että makeiden piirakoiden leipomiseen. Kermaviili tuo perinteiseen voitaikinaan toivottua keveyttä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

kermaviili-voitaikina

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 purkki kermaviiliä

Valmistusohje

Kermaviili-voitaikina valmistuu näin helposti ja nopeasti:

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita pehmeä rasva joukkoon. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa liikaa, muuten taikina sitkistyy. Taputtele taikina levyksi, kiedo muoviin tai kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa.
  2. Kauli kermaviili-voitaikina ja käytä makeiden ja suolaisten piirakoiden leipomiseen.

Katso myös: Voitaikina, lehtitaikina vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakkapohja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaviili-voitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.