Kerroksellinen juurespaistos
Juurespaistos kootaan kerroksittain. peruna-ja punajuuriviipaleista. Juusto ja piparjuuritahna maustavat paistoksen, johon kerma tuo pehmeyttä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Juurespaistos
- 1 kg perunoita
- noin 300 g punajuuria
- 3 dl kermaa
- 4 munaa
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 150 g emmentaljuustoraastetta
pinnalle koristeeksi:
- rucolan ja vuonankaalin lehtiä
Valmistusohje
Juurespaistos tehdään helposti näin:Kerroksellinen juurespaistos
- Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kuori perunat ja punajuuret. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerma, munat ja mausteet.
- Lado juureksia kerroksittain juustoraasteen kanssa vuokaan. Lusikoi väliin muna-kermaseosta. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä juurespaistosta noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Poista folio paistumisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetkisen ja poista ruoka vuoasta. Korista juurespaistos tarjolle tuotaessa salaatinlehdillä.
Lue myös: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista
Lue myös Anna.fi: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kerroksellinen juurespaistos
Mukavalta kuulostaa, täytyy kokeilla ehdottomasti.