Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kerroksellinen juurespaistos

Juurespaistos kootaan kerroksittain. peruna-ja punajuuriviipaleista. Juusto ja piparjuuritahna maustavat paistoksen, johon kerma tuo pehmeyttä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Juurespaistos

  • 1 kg perunoita
  • noin 300 g punajuuria
  • 3 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g emmentaljuustoraastetta

pinnalle koristeeksi:

  • rucolan ja vuonankaalin lehtiä

Valmistusohje

Juurespaistos tehdään helposti näin:Kerroksellinen juurespaistos

  1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kuori perunat ja punajuuret. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerma, munat ja mausteet.
  2. Lado juureksia kerroksittain juustoraasteen kanssa vuokaan. Lusikoi väliin muna-kermaseosta. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä juurespaistosta noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Poista folio paistumisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä hetkisen ja poista ruoka vuoasta. Korista juurespaistos tarjolle tuotaessa salaatinlehdillä.

Lue myös: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista

Lue myös Anna.fi: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kerroksellinen juurespaistos

lmp

Mukavalta kuulostaa, täytyy kokeilla ehdottomasti.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.