Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kerroskiisseli

Ainekset

Lisää kauppalistalle

mehukiisseli:

1/2 l makeaa, voimakasta mehua, esim. mansikkamehua
2 1/2 rkl perunajauhoja

maitokiisseli:

1/2 l maitoa tai
1/4 l maitoa ja 1/4 l kookosmaitoa
2 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

väliin:

tuoreita marjoja, esim. mansikkaviipaleita

Valmistusohje

Keitä ensin kiisselit.

  1. Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Sekoita ainekset pohjaa myöten sekaisin.
  2. Kuumenna mehu edelleen sekoittaen hitaasti kiehuvaksi. Lopeta sekoittaminen, kun mehu kirkastuu ja sakenee kiisseliksi.
  3. Sekoita toisessa kattilassa kylmä maito ja perunajauhot. Sekoita ainekset hyvin.
  4. Kuumenna maitoa pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se sakenee kiisseliksi.
  5. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Kaada annosmaljoihin kerros mehukiisseliä. Jäähdytä hetki ja lisää mansikkaviipaleet. Kaada päälle kerros maitokiisseliä, jäähdytä ja lisää marjat. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Voit valmistaa kerroskiisselin myös yhteen isoon maljaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kerroskiisseli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X