Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarelli-perunakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kantarelliperunakeitto

  • ½ l kantarelleja
  • ½ rkl voita
  • 2-3 kpl kesäsipulia varsineen
  • ½ l uusia perunoita
  • 8 dl vettä tai kasvislientä
  • ½ tl suolaa
  • 6-8 kpl viherpippuria murskattuina
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • tilli- ja persiljasilppua

Valmistusohje

Kantarelliperunakeitto tehdään näin:

Kantarelliperunakeitto valmistuu helposti.

  1. Huuhdo kantarellit tarpeen mukaan ja poista kannasta mahdolliset roskat varovasti raaputtaen. Leikkaa isot kantarellit lohkoiksi. Silppua osterivinokkaat, jos käytät niitä lisänä. Viljelysieniä ei tarvitse huuhtoa.
  2. Sulata voi isossa kattilassa ja ruskista siinä keskilämmöllä sekoittaen kantarelleja pari minuuttia. Lisää osterivinokassilppu ja hienonnetut sipulit. Säästä sipulinvarret toistaiseksi. Sekoita ja lisää vesi ja puhtaaksi pestyt uudet perunat kuorineen kuutioituina. Mausta vesi suolalla ja murskatuilla pippureilla. Keitä perunat kypsiksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja kaada suurus liemeen. Keitä aluksi pohjaa myöten sekoittaen viisi minuuttia.
  4. Silppua keittoon sipulinvarret sekä tilliä ja ruohosipulia. Tarjoa keiton kanssa hiiva- tai ruisleipää ja juustoa.

Katso myös: Helppoja sieniruokia -koosteemme

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Roinisten kantarelli-pancettapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarelli-perunakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.