Reseptit
Kiitos

Kesäinen lohikeitto

Kesäinen lohikeitto on kahden klassikon, kesäkeiton ja lohikeiton risteytys. Keitto valmistetaan huolella aina kalaliemestä asti, joka keitetään itse.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalaliemi

1 ison lohen pää ja ruodot
1 l vettä
2 tl karkeaa suolaa
yrttejä: timjamia, rosmariinia, tilliä
5-6 (mauste)pippuria
2 viipaletta sitruunaa

Kesäiseen lohikeittoon:

500 g uusia perunoita (Siikli)
2-3 kesäporkkanaa
pieni, 300 g kukkakaali
2 uutta sipulia varsineen
1 l lohilientä
1/4 tl rouhittua mustapippuria
200 g riivittyjä herneitä
100 g leikeltyjä papuja
3,3 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
silputta tilliä
silputtua lehtipersiljaa

Lisäksi:

ruodoista irrotettu kala ja/tai 250 g lohikuutioita
nokare voita

Valmistusohje

Kalaliemi:

Nyrkkisääntö: kalaa tai kalanperkeitä käytetään yleensä noin 1/2 kiloa vesilitraa kohti.

 

Pane ruodot kylmään veteen ja keitä niitä hiljalleen . Kuori pinnalle nouseva vaahto ja lisää suola, pippurit, yrtit ja sitruunaviipaleet.  Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.  Siivilöi liemi.

Perkaa kalanliha ruodoista ja käytä kesäiseen lohikeittoon.

Kesäinen lohikeitto:

 

Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko pestyt perunat ja hienonna sipulit.

Sulata voi kattilassa ja pyörittele kasviksia siinä hetki. Lisää vesi ja kalaliemi ja pippuri. Anna kiehua noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon herneet ja leikellyt pavut. Jos käytät sokeriherneen palkoja, paloittele ne. Jos käytät raakaa kalaa, lisää lohikuutiot keittoon.

Sekoita vehnäjauhot kermaan ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti silputtuja maustevihanneksia ja halutessasi vielä nokare voita.

Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäinen lohikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X