Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäinen marjatorttu

Runsaasti marjoilla ja nektariiniviipaleilla lastattu torttu on kesäisen sunnuntailounaan tai kahvihetken kuningatar.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Pinnalle

  • runsaasti kesäisiä marjoja ja hedelmiä (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa, nektariinia yms.)

Valmistusohje

Kesäinen marjatorttu tehdään näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää muna ja vesi hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan.

2. Painele taikina pitkänomaiseen vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita sitruunatahna ja mascarpone. Levitä seos piirakkapohjalle ja peitä pinta runsaasti marjoilla.

Vinkki: Pohjan voit paistaa myös valmiista, pakastetusta murotaikinasta.

Lisää marjaisia reseptejä:

Marjaisa pavlova Marjajäädyke Lintubongarin marjaboston Ruoka.fi: Marja-kookospiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäinen marjatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.