Reseptit
12
Kiitos

Kesäinen marjatorttu

Runsaasti marjoilla ja nektariiniviipaleilla lastattu torttu on kesäisen sunnuntailounaan tai kahvihetken kuningatar.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
1 kananmuna
2 rkl vettä
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte

250 g mascarponejuustoa
1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Pinnalle

runsaasti kesäisiä marjoja ja hedelmiä (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa, nektariinia yms.)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää muna ja vesi hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan.

2. Painele taikina pitkänomaiseen vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita sitruunatahna ja mascarpone. Levitä seos piirakkapohjalle ja peitä pinta runsaasti marjoilla.

Vinkki: Pohjan voit paistaa myös valmiista, pakastetusta murotaikinasta.

Lisää marjaisia reseptejä:

Marjaisa pavlova
Marjajäädyke
Lintubongarin marjaboston
Ruoka.fi: 
Marja-kookospiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäinen marjatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X