Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäinen pannacotta

Kermainen pannacotta saa kaverikseen liköörimarinoidut mansikat sekä makean raparperihillokkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 dl kahvikermaa
  • vaniljatanko
  • 100 g limettivalkosuklaata (Cloetta Fazer)
  • 1 rkl sokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa

marinoidut mansikat:

  • 1 l mansikoita
  • 1 dl Metsmaasika-mansikkalikööriä

alkoholiton vaihtoehto:

  • 2 rkl sokeria
  • limetin raastettu kuori
  • 2 rkl limettimehua

Raparperihilloke:

  • 5 dl raparperipaloja
  • 2.5 dl sokeria

Valmistusohje

Kesäinen pannacotta sopii jälkiruoaksi ja herkutteluun. Jälkiruoan voi tarjoilla myös maljasta, jolloin hyytymiseen riittää 3 liivatetta.

  1. Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen pehmenemän. Mittaa kahvikerma,halkaistu vaniljatanko ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sekoita ne kuumaan kermaan. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Poista vaniljatanko ja raaputa siemenet kuorista kermaan. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen. Jaa seos pieniin annosvuokiin tai jäädykevuokaan. Anna pannacottien hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  3. Viipaloi mansikat ja kaada joukkoon likööriä tai limettimehuun sekoitettu sokeri ja limetin kuoriraaste. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  4. Kiehauta raparperipalat ja sokeri hillokkeeksi. Anna jäähtyä.
  5. Kumoa kesäinen pannacotta lautaselle ja korista marinoituneilla mansikoilla ja raparperihillokkeella.

Muita herkullisia jälkiruokaohjeita: Brudhällin raparperijäätelö Kahvisuklaamousse Kookosbanaanit Katso myös Anna.fi: Vadelma-valkosuklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäinen pannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.