
Kesäkurpitsa-basilikasosekeitto
Kesäkurpitsasta syntyy maukas keitto, kun sen yhdistää tuoreen basilikan kanssa. Tämä helppo keitto valmistuu nopeasti ja saa makua valkosipulista, purjosta ja ripauksesta currya.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- ½ purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 iso (500 g) Kesäkurpitsa
- veitsenkärjellinen currya
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 dl kasvislientä
- 1 ruukku basilikaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Paloittele kesäkurpitsa.
2. Kuullota kasviksia curryn kanssa öljyssä kattilanpohjalla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 10 minuuttia kannen alla.
3. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu basilika, mutta älä enää keitä. Anna makujen vain uuttua hetken aikaa. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-basilikasosekeitto