Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Viiden raaka-aineen kesäkurpitsa-halloumimunakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsa-halloumimunakas:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 8 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2-3 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-halloumimunakas tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise viipaleet kahteen osaan. Raasta kesäkurpitsan reunapalat sekä halloumi karkeaksi.

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kesäkurpitsa- ja halloumiraaste, maito ja hienonnettu minttu.

3. Paahda kesäkurpitsaviipaleisiin kauniit raidat nuotion hiilloksella ritilän päällä. Kuumenna valurautapannu grilliritilän päällä.

4. Valuta munaseos pannulle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Älä paista liian kovalla tulella. Levitä kesäkurpitsaviipaleet pinnalle tasaisesti. Peitä kesäkurpitsa-halloumimunakas hetkeksi kannella ja anna hyytyä. Poista kansi ja anna munakkaan pinnan saada hieman väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää kesäkurpitsaa ja juustoa grillattavaksi:

grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Frida_Kahlon_kesäkurpitsa-fetasalaatti

Frida Kahlon kesäkurpitsasalaatti

kasvis-halloumivartaat

Kasvis-halloumivartaat

Anna.fi: Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.