Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Kesäkurpitsa-halloumimunakas valmistuu hiilloksen päällä nuotiolla tai kesägrillissä. Viiden raaka-aineen munakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Avotulen sijaan munakkaan voi valmistaa myös keittiössä lieden ääressä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsa-halloumimunakas:

1 kesäkurpitsa
200 g halloumijuustoa
8 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2-3 rkl hienonnettua minttua
Mainos

Valmistusohje

1. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise viipaleet kahteen osaan. Raasta kesäkurpitsan reunapalat sekä halloumi karkeaksi.

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kesäkurpitsa- ja halloumiraaste, maito ja hienonnettu minttu.

3. Paahda kesäkurpitsaviipaleisiin kauniit raidat nuotion hiilloksella ritilän päällä. Kuumenna valurautapannu grilliritilän päällä.

4. Valuta munaseos pannulle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Älä paista liian kovalla tulella. Levitä kesäkurpitsaviipaleet pinnalle tasaisesti. Peitä munakas hetkeksi kannella ja anna hyytyä. Poista kansi ja anna munakkaan pinnan saada hieman väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää kesäkurpitsaa ja juustoa grillattavaksi:

grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Frida_Kahlon_kesäkurpitsa-fetasalaatti

Frida Kahlon kesäkurpitsasalaatti

kasvis-halloumivartaat

Kasvis-halloumivartaat

Anna.fi: Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X