Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Halloumi-kesäkurpitsapihvit ovat hitti, jota on tehtävä ainakin kerran vuodessa. Mehevät kasvispihvit maistuvat sellaisenaan tai jogurttipohjaisen kastikkeen kera. Lisäksi ne ovat gluteenittomat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

  • 300 g kesäkurpitsaa (1 iso kesäkurpitsa)
  • 200 g halloumijuustoa 
  • 1 rku tuoretta minttua
  • ¼ tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Halloumi-kesäkurpitsapihvit, paistaminen

  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Halloumi-kesäkurpitsapihvit tehdään helposti näin:

  1. Raasta kesäkurpitsa. Puristele raasteesta ylimääräinen neste puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä. Jos jätät tämän vaiheen väliin, pihveistä tulee liian kosteita.
  2. Raasta halloumijuusto. Hienonna minttu. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla rikki.
  3. Lisää kulhoon kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, minttu ja vähän mustapippuria. Sekoita. l Lisää seokseen siivilän läpi kaksi ruokalusikallista perunajauhoa. Sekoita hyvin.
  4. Kuumenna lettupannu ja paista pienessä oliiviöljytilkassa pieniä lettusia. Paista kesäkurpitsa halloumi pihvit keskilämmöllä 5 minuuttia per puoli.

Lue myös: Leivo jälkkäriksi kesäkurpitsa-suklaakakku

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-kaurapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Kyllä maistui.

Todella hyviä. Mintun sijaan käytin tuoretta basilikaa ja kähäräpersiljaa. Halloumin voisi hieman pakastaa, niin raastaminen onnistuisi helpommin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.