Halloumi-kesäkurpitsapihvit
Halloumi-kesäkurpitsapihvit ovat hitti, jota on tehtävä ainakin kerran vuodessa. Mehevät kasvispihvit maistuvat sellaisenaan tai jogurttipohjaisen kastikkeen kera. Lisäksi ne ovat gluteenittomat.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Halloumi-kesäkurpitsapihvit
- 300 g kesäkurpitsaa (1 iso kesäkurpitsa)
- 200 g halloumijuustoa
- 1 rku tuoretta minttua
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
- 2 kananmunaa
- 2 rkl perunajauhoja
Halloumi-kesäkurpitsapihvit, paistaminen
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Halloumi-kesäkurpitsapihvit tehdään helposti näin:
- Raasta kesäkurpitsa. Puristele raasteesta ylimääräinen neste puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä. Jos jätät tämän vaiheen väliin, pihveistä tulee liian kosteita.
- Raasta halloumijuusto. Hienonna minttu. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla rikki.
- Lisää kulhoon kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, minttu ja vähän mustapippuria. Sekoita. l Lisää seokseen siivilän läpi kaksi ruokalusikallista perunajauhoa. Sekoita hyvin.
- Kuumenna lettupannu ja paista pienessä oliiviöljytilkassa pieniä lettusia. Paista kesäkurpitsa halloumi pihvit keskilämmöllä 5 minuuttia per puoli.
Lue myös: Leivo jälkkäriksi kesäkurpitsa-suklaakakku
Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-kaurapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halloumi-kesäkurpitsapihvit
Todella hyviä. Mintun sijaan käytin tuoretta basilikaa ja kähäräpersiljaa. Halloumin voisi hieman pakastaa, niin raastaminen onnistuisi helpommin.