Reseptit
30-60 min
15

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka

Suolainen piirakka on juhlien kestosuosikki. Pohja valmistuu tällä kertaa voileipäkekseistä, täyte kesäkurpitsasta ja halloumista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

200 g voileipäkeksejä
125 g voita

Täyte

400 g kesäkurpitsaa
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl pinjansiemeniä
1/2 dl hienonnettua tuoretta minttua ja tilliä
ripaus suolaa
rpaus rouhittua mustapippuria
1 pieni punasipuli

Valmistusohje

1. Murskaa voileipäkeksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (30 x 40 cm) uunipellin pohjalle.

2. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita ja levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa munat, maito, pinjansiemenet ja hienonnetut yrtit. Valuta seos täytteen päälle. Mausta kevyesti.

3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Koristele piirakan pinta punasipulirenkailla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia.

4. Anna piirakan jäähtyä ennen annospaloiksi leikkaamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Lisää meheviä kasvispiirakoita noutopöytään:

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

välimeren piirakka

Välimeren piirakka

parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Ruoka.fi: Tomaatti-tuorejuustopiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-halloumipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X