Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Halloumi-kesäkurpitsapiirakka

Halloumi-kesakurpitsapiirakka on juhlien varma suosikki. Pohja tehdään tällä kertaa voileipäkekseistä, täyte kesäkurpitsasta ja halloumista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Halloumi-kesäkurpitsapiirakka, pohja

  • 200 g voileipäkeksejä
  • 125 g voita

Halloumi-kesäkurpitsapiirakka, täyte

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • ½ dl hienonnettua tuoretta minttua ja tilliä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pieni punasipuli

Valmistusohje

Halloumi-kesäkurpitsapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Murskaa voileipäkeksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (30 x 40 cm) uunipellin pohjalle.

2. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita ja levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa munat, maito, pinjansiemenet ja hienonnetut yrtit. Valuta seos täytteen päälle. Mausta kevyesti.

3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Koristele piirakan pinta punasipulirenkailla. Paista halloumi-kesäkurpitsapiirakka uunin keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia.

4. Anna piirakan jäähtyä ennen annospaloiksi leikkaamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/2017.

Lisää meheviä kasvispiirakoita noutopöytään:

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

välimeren piirakka

Välimeren piirakka

parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Ruoka.fi: Tomaatti-tuorejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloumi-kesäkurpitsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.