Reseptit

Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

Ainekset

  • 700 g kesäkurpitsaa
  • 500 g (noin 4-5) sipulia
  • 700 g (noin 7 kpl) avomaankurkkuja
  • 2 kpl valkosipulinkynttä

suolaliemi:

  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl suolaa

Etikkaliemi:

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl etikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 0,5-1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja kurkut hyvin. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kasvikset kulhoon.
  2. Keitä vesi kattilassa ja liuota suola veteen. Kaada suolaliemi kuumana kasvisten päälle. Seisota kasviksia reilu puoli tuntia ja kaada sen jälkeen suolaliemi pois.
  3. Sekoita kattilassa etikkaliemen ainekset sinapinsiemeniä ja timjamia lukuun ottamatta. Kiehauta liemi ja lisää kasvikset kattilaan, keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi sinapinsiemenet ja timjami.
  4. Tölkitä pikkelssi kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje purkit ja jäähdytä. Anna pikkelssin maustua vähintään viikon jääkaapissa.
  5. Tarjoa hampurilaisten, lihapiirakoiden tai liharuoan lisänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

Lukija

Aivan ihana ohje, olen tehnyt tätä kesäkurpitsa, kurkku sipuli säilykettä jo monta vuotta, säilyy hyvin viileässä.

Kotiliesi Toimitus

Kiitos palautteesta, kiva kuulla! 🙂

Vastaa käyttäjälle LukijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.