Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 700 g kesäkurpitsaa
- 500 g (noin 4-5) sipulia
- 700 g (noin 7 kpl) avomaankurkkuja
- 2 kpl valkosipulinkynttä
suolaliemi:
- 2 dl vettä
- 0.5 dl suolaa
Etikkaliemi:
- 2 dl vettä
- 1.5 dl etikkaa
- 1.5 dl sokeria
- 0,5-1 rkl suolaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
- Huuhtele kesäkurpitsat ja kurkut hyvin. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kasvikset kulhoon.
- Keitä vesi kattilassa ja liuota suola veteen. Kaada suolaliemi kuumana kasvisten päälle. Seisota kasviksia reilu puoli tuntia ja kaada sen jälkeen suolaliemi pois.
- Sekoita kattilassa etikkaliemen ainekset sinapinsiemeniä ja timjamia lukuun ottamatta. Kiehauta liemi ja lisää kasvikset kattilaan, keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi sinapinsiemenet ja timjami.
- Tölkitä pikkelssi kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje purkit ja jäähdytä. Anna pikkelssin maustua vähintään viikon jääkaapissa.
- Tarjoa hampurilaisten, lihapiirakoiden tai liharuoan lisänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi
Aivan ihana ohje, olen tehnyt tätä kesäkurpitsa, kurkku sipuli säilykettä jo monta vuotta, säilyy hyvin viileässä.
Kiitos palautteesta, kiva kuulla! 🙂