Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-parmesaanitikut

Tässä huippukiva vaihtoehto perunalle. Kesäkurpitsasta valmistetuissa pölkyissä on rapea juustokuorrutus.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl parmesanjuustoraastetta
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsat. Leikkaa päät pois ja leikkaa pölkyiksi. Laita kesäkurpitsat pellille leivinpaperin päälle.

2. Sekoita öljyn joukkoon juustoraaste ja kuivat mausteet. Kaada seos pellille ja sekoita niin, että juusto ja mausteet tarttuvat kunnolla.

3. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Käännä sitten grillivastus päälle ja grillaa vielä 2-3 minuuttia.

Tarjoa kesäkurpitsa-parmesaanitikut esimerkiksi härkäpapu-punajuuripihvien ja kantarellimuhennoksen kanssa.

Rakastu kesäkurpitsaan:

kesäkurpitsafritit

Kesäkurpitsafritit

broccoliineja ja kesäkurpitsapullia

Broccoliinejä ja kesäkurpitsalihapullia

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Anna.fi: Kesäkurpitsa-kaurapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-parmesaanitikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.