Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto

Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto on kaunis alkuruoka, joka isompana annonsena sopii myös alkusyksyn lounasruoaksi. Miedonmakuinen kesäkurpitsa ja pirteä piparjuuri ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsa-piparjuurikeitto:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 1 prk (125 g) Cantadou-piparjuurituorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • ½ tl rakuunaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-piparjuurikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla 5 minuuttia. Pese ja paloittele kesäkurpitsat pieniksi. Lisää suolan kera kattilaan, ja lisää lämpöä niin, että kesäkurpitsat alkavat luovuttaa hieman nestettä. Anna paahtua tovi.

2. Lisää vesi, tuorejuusto ja ruokakerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.

3. Lisää keittoon rakuuna ja soseuta kesäkurpitsa-piparjuurikeitto kuohkeaksi.

Lue myös: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.