kesäkurpitsa-suklaakakku
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsa-suklaakakku yllättää mehevyydellään. Leivo kakkupohja ajoissa valmiiksi ja viimeistele kuorrutuksella juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsa-suklaakakku

5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 dl fariini- tai muscovadosokeria
1 dl rypsiöljyä
80 g voita
1 dl piimää
2 kananmunaa (L-koko)
1 tl vaniljauutetta
1 kesäkurpitsa
100 g tummaa suklaata
Mainos

Kuorrutus

125 g pehmeää voita
3 1/2 dl tomusokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta

Keskustelu

Olisi kiva, jos kesäkurpitsan kohdalla olisi mainittu kasviksen paino – niitä kun on niin eri kokoisia. Pohjasta ei tullut erityisen onnistunut, saa nahdä miltä maistuu kun teoksen huomenna kuorruttaa

Juu, ei jatkoon. Pohja mauton ja tiivis. Porkkanakakkumaisen pehmeä ja kuohkea kakku on enemmän mieleeni (esim. https://www.sydanmerkki.fi/resepti/kesakurpitsamuffinit/). Tein muscovadolla ja olisi kaivannut enemmän makeutta, kuorrutteesta huolimatta. Jos innostut, käytä mainiosti tavallista sokeria (2-2,5 dl). Kuorrute oli hyvä, mutta vähempi riittää. Laitoin 100g voita ja muitakin vastaavasti vähemmän, riitti erinomaisesti paksuun pintakerrokseen.

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X