Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsa-suklaakakku yllättää mehevyydellään. Leivo kakkupohja ajoissa valmiiksi ja viimeistele kuorrutuksella juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsa-suklaakakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl fariini- tai muscovadosokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 80 g voita
  • 1 dl piimää
  • 2 kananmunaa (L-koko)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100 g tummaa suklaata

Kuorrutus

  • 125 g pehmeää voita
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-suklaakakku leivotaan helposti näin:

  1. Kesäkurpitsa-suklaakakku leivotaan helposti näin. Sekoita viisi desilitraa vehnäjauhoja, 1 1/2 desilitraa kaakaojauhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kolme desilitraa fariinisokeria, yksi desilitra öljyä, 80 grammaa sulatettua voita, yksi desilitra piimää, kaksi isoa kananmuna ja yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Sekoita jauhot siivilän läpi nesteeseen varovasti nostellen.
  2. Raasta yksi iso kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sata grammaa rouhittua tummaa suklaata.
  3. Kaada voideltuun noin 22 x 33 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Älä paista liian kauan, sillä kakku saa jäädä kosteaksi. Anna jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Vatkaa 125 grammaa pehmeää voita, 3 1/2 desilitraa tomusokeria ja puoli desilitraa kaakaojauhetta, ohenna yhdellä ruokalusikallisella maitoa. Lisää yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan, anna kovettua hetki. Leikkaa kesäkurpitsa-suklaakakku annospaloiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.

Katso myös: Kesäkurpitsa on hyötypuutarhan satoisa herkku – näin hyödynnät sitä kokatessasi

Anna.fi/ruoka: Kesäkurpitsa-pähkinäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-suklaakakku

Leena17

Olisi kiva, jos kesäkurpitsan kohdalla olisi mainittu kasviksen paino – niitä kun on niin eri kokoisia. Pohjasta ei tullut erityisen onnistunut, saa nahdä miltä maistuu kun teoksen huomenna kuorruttaa

Leena17

Juu, ei jatkoon. Pohja mauton ja tiivis. Porkkanakakkumaisen pehmeä ja kuohkea kakku on enemmän mieleeni (esim. https://www.sydanmerkki.fi/resepti/kesakurpitsamuffinit/). Tein muscovadolla ja olisi kaivannut enemmän makeutta, kuorrutteesta huolimatta. Jos innostut, käytä mainiosti tavallista sokeria (2-2,5 dl). Kuorrute oli hyvä, mutta vähempi riittää. Laitoin 100g voita ja muitakin vastaavasti vähemmän, riitti erinomaisesti paksuun pintakerrokseen.

Vastaa käyttäjälle Leena17Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.