Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Kesäkurpitsacannelonit

Kesäkurpitsarullien sisään kätkeytyy hernerouheesta tehty täyte. Jos haluat, tee annoksesta vegaaninen: korvaa maito kauramaidolla, voi öljyllä, lisää hieman jauhojen määrää ja jätä juusto pois.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsacannelonit

2 1/2 dl kasvislientä
1 dl hernerouhetta (esim. Milletti)
2 isoa kesäkurpitsaa
2 rkl hienoa merisuolaa
5 herkkusientä
2 kypsää tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl basilikaa

Bechamelkastike:

25 g voita
2 rkl jauhoja
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria
1 1/2 dl raastettua emmentaljuustoa

Valmistusohje

1. Mittaa hernerouhe pieneen kul­hoon ja kaada päälle kiehuva kasvis­liemi. Anna rouheen turvota puoli tuntia.

2. Leikkaa kesäkurpitsoista man­doliinilla tai suuriaukkoisella juus­tohöylällä noin 24 ohutta viipaletta niin, että kurpitsan keskiosa jää vii­paloimatta, eli siivuta ensin yhdel­tä­, sitten kurpitsan toiselta puolelta. Hienonna jäljelle jääneestä keski­ osasta veitsellä noin 1 1⁄2 dl:n verran kesäkurpitsaa. Levitä viipaleet leivin­ perille ja ripottele niiden päälle suo­laa, jotta viipaleet itkettyvät ja liika neste poistuu. Pyyhi viipaleet talous­paperilla kuiviksi noin vartin päästä.

3. Hienonna herkkusienet, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljys­sä sienet, tomaatit ja pilkottu kesä­kurpitsa. Lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyree, mausteet sekä turvo­tettu hernerouhe. Sulje kansi ja an­na muhia noin 10 minuuttia.

4. Sulata paksupohjaisessa kattilas­sa voi, vispaa joukkoon vehnäjauhot ja kaada maito vähitellen joukkoon. Pidä levy miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes kastike on paksua. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja pip­purilla. Sulata lopuksi joukkoon puo­let juustoraasteesta.

5. Asettele viipaleet limittäin. Lusi­koi päähän ruokalusikallinen täytettä ja kääri rullaksi. Nosta tiiviisti uuni­ vuokaan. Kaada päälle bechamelkas­tike, ripottele päälle loput juustosta ja paista 200 asteessa uunin keskita­solla 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsacannelonit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X