Kesäkurpitsacannellonit tehdään helposti näin:
1. Mittaa hernerouhe pieneen kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna rouheen turvota puoli tuntia.
2. Leikkaa kesäkurpitsoista mandoliinilla tai suuriaukkoisella juustohöylällä noin 24 ohutta viipaletta niin, että kurpitsan keskiosa jää viipaloimatta, eli siivuta ensin yhdeltä, sitten kurpitsan toiselta puolelta. Hienonna jäljelle jääneestä keski osasta veitsellä noin 1 1⁄2 dl:n verran kesäkurpitsaa. Levitä viipaleet leivin perille ja ripottele niiden päälle suolaa, jotta viipaleet itkettyvät ja liika neste poistuu. Pyyhi viipaleet talouspaperilla kuiviksi noin vartin päästä.
3. Hienonna herkkusienet, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä sienet, tomaatit ja pilkottu kesäkurpitsa. Lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyree, mausteet sekä turvotettu hernerouhe. Sulje kansi ja anna muhia noin 10 minuuttia.
4. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, vispaa joukkoon vehnäjauhot ja kaada maito vähitellen joukkoon. Pidä levy miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes kastike on paksua. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja pippurilla. Sulata lopuksi joukkoon puolet juustoraasteesta.
5. Asettele viipaleet limittäin. Lusikoi päähän ruokalusikallinen täytettä ja kääri rullaksi. Nosta kesäkurpitsacannellonit tiiviisti uunivuokaan. Kaada päälle bechamelkastike, ripottele päälle loput juustosta ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2019.
Lue myös: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään
Lue myös Anna.fi: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja 7 muuta houkuttavaa reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsacannellonit