Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsacannellonit

Kesäkurpitsacannellonit: rullien sisään kätkeytyy hernerouheesta tehty täyte. Jos haluat, tee annoksesta vegaaninen: korvaa maito kauramaidolla, voi öljyllä, lisää hieman jauhojen määrää ja jätä juusto pois.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsacannellonit

  • 2 ½ dl kasvislientä
  • 1 dl hernerouhetta (esim. Milletti)
  • 2 isoa kesäkurpitsaa
  • 2 rkl hienoa merisuolaa
  • 5 herkkusientä
  • 2 kypsää tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl basilikaa

Bechamelkastike

  • 25 g voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1/8 tl muskottipähkinää
  • mustapippuria
  • 1 ½ dl raastettua emmentaljuustoa

Valmistusohje

Kesäkurpitsacannellonit tehdään helposti näin:

1. Mittaa hernerouhe pieneen kul­hoon ja kaada päälle kiehuva kasvis­liemi. Anna rouheen turvota puoli tuntia.

2. Leikkaa kesäkurpitsoista man­doliinilla tai suuriaukkoisella juus­tohöylällä noin 24 ohutta viipaletta niin, että kurpitsan keskiosa jää vii­paloimatta, eli siivuta ensin yhdel­tä­, sitten kurpitsan toiselta puolelta. Hienonna jäljelle jääneestä keski­ osasta veitsellä noin 1 1⁄2 dl:n verran kesäkurpitsaa. Levitä viipaleet leivin­ perille ja ripottele niiden päälle suo­laa, jotta viipaleet itkettyvät ja liika neste poistuu. Pyyhi viipaleet talous­paperilla kuiviksi noin vartin päästä.

3. Hienonna herkkusienet, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljys­sä sienet, tomaatit ja pilkottu kesä­kurpitsa. Lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyree, mausteet sekä turvo­tettu hernerouhe. Sulje kansi ja an­na muhia noin 10 minuuttia.

4. Sulata paksupohjaisessa kattilas­sa voi, vispaa joukkoon vehnäjauhot ja kaada maito vähitellen joukkoon. Pidä levy miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes kastike on paksua. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja pip­purilla. Sulata lopuksi joukkoon puo­let juustoraasteesta.

5. Asettele viipaleet limittäin. Lusi­koi päähän ruokalusikallinen täytettä ja kääri rullaksi. Nosta kesäkurpitsacannellonit tiiviisti uuni­vuokaan. Kaada päälle bechamelkas­tike, ripottele päälle loput juustosta ja paista 200 asteessa uunin keskita­solla 25 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2019.

Lue myös: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja 7 muuta houkuttavaa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsacannellonit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.