Kesäkurpitsafritit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 2 isoa kesäkurpitsaa
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 oksaa tuoretta rakuunaa
Frittitaikina
- 2 kananmunaa
- 3 dl olutta
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
Friteeraukseen
- öljyä
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi ja nosta ne suolan kanssa kerroksittain reilunkokoiseen siivilään. Anna mehustua ja valua puolisen tuntia.
2. Valmista frittitaikina. Sekoita kananmunat, olut, vehnäjauho ja ripaus suolaa. Anna taikinan tekeytyä kesäkurpitsojen valumisen ajan.
3. Painele kesäkurpitsa kuivaksi käsin raastetta puristamalla. Mausta raaste kulhossa sitruunan kuorella ja hienonnetulla rakuunalla.
4. Nosta kesäkurpitsaraasteesta noin 1⁄2 desin kasa ja muotoile käsien välissä puristelemalla pallo. Valmista kaikki pallot kerralla leikkuulaudalle valmiiksi.
5. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kasta kesäkurpitsapallot lusikan avulla frittitaikinaan ja kypsennä 3-4 palloa muutama minuutti.
6. Nosta kesäkurpitsapallot reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperille. Tarjoile heti sitruunalohkojen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsafritit