Kesäkurpitsakeitto
Kesäkurpitskakeitto riittää hyvin kevyeksi pääruoaksi. Tällä keittoreseptillä syntyy kevyt pääruoka kolmelle hengelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsakeitto
- 600 g kesäkurpitsaa
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 oksaa lipstikkaa (tai 1 sellerinvarsi)
- muutama oksa persiljaa
- pari oksaa tuoretta timjamia
- 6-7 dl vähäsuolaista kasvislientä
- 100 g kasvirasvatuorejuustoa (esim. Keiju)
- ¼ tl vastarouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kesäkurpitsakeitto valmistuu näin.
- Puhdista ja pilko kaikki kasvikset ja kuullota sipuli öljyssä.
- Pane kaikki kasvikset kasvisliemeen kiehumaan. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää tuorejuusto ja silputut yrtit sekä pippuri.
- Anna juuston sulaa, tarkista maku ja tarjoa tuoreen moniviljaleivän kera.
- VINKKI. Keitto käy hyvin myös kevyeksi pääruoaksi, annos riittää silloin noin kolmelle.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsa-pinaattikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakeitto
Miksi tässäkin ohjeessa keitto pilataan sipulilla? Kesäkurpitsasta saa todella hyvää keittoa ilman sitä. Kun tulee syksy, jokaisessa sienikeittoreseptissä on sipulia – yllättäkää kerrankin ja keksikää sipuliton resepti!
Aika helppo on jättää sipuli pois.