Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitskakeitto riittää hyvin kevyeksi pääruoaksi. Tällä keittoreseptillä syntyy kevyt pääruoka kolmelle hengelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsakeitto

  • 600 g kesäkurpitsaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 oksaa lipstikkaa (tai 1 sellerinvarsi)
  • muutama oksa persiljaa
  • pari oksaa tuoretta timjamia
  • 6-7 dl vähäsuolaista kasvislientä
  • 100 g kasvirasvatuorejuustoa (esim. Keiju)
  • ¼ tl vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kesäkurpitsakeitto valmistuu näin.

  1. Puhdista ja pilko kaikki kasvikset ja kuullota sipuli öljyssä.
  2. Pane kaikki kasvikset kasvisliemeen kiehumaan. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää tuorejuusto ja silputut yrtit sekä pippuri.
  4. Anna juuston sulaa, tarkista maku ja tarjoa tuoreen moniviljaleivän kera.
  • VINKKI. Keitto käy hyvin myös kevyeksi pääruoaksi, annos riittää silloin noin kolmelle.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsa-pinaattikeitto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakeitto

Aini

Miksi tässäkin ohjeessa keitto pilataan sipulilla? Kesäkurpitsasta saa todella hyvää keittoa ilman sitä. Kun tulee syksy, jokaisessa sienikeittoreseptissä on sipulia – yllättäkää kerrankin ja keksikää sipuliton resepti!

Raija

Aika helppo on jättää sipuli pois.

Vastaa käyttäjälle RaijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.