Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kesäkurpitsaleipä

Mehevä kesäkurpitsaleipä saa makua ruisleseistä, Välimeren makua pinjansiemenistä ja makeutta siirapista. Tällä ohjeella leivot yhden vuokaleivän.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsaleipä:

1 dl pinjansiemeniä
½ keskikokoinen kesäkurpitsa
1 dl oliiviöljyä
2.5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl vaaleaa siirappia
2 tl hienokiteistä merisuolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
noin 6 dl vehnäjauhoja
Mainos

Valmistusohje

1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi. Raasta kesäkurpitsa.

2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kesäkurpitsaraastetta, kunnes suurin osa nesteistä haihtuu. Voitele osalla öljystä suorakaiteen muotoinen leipävuoka.

3. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet ja ruisleseet. Lisää kesäkurpitsaraaste, pinjansiemenet ja 2 dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten. Lisää loppu öljystä sekä loput jauhoista vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

4. Valuta taikina leipävuokaan ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

5. Pirskota uuniin hieman vettä. Paista leipää 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.

Lue myös: Kesäkurpitsa on hyötypuutarhan satoisa herkku – näin hyödynnät sitä kokatessasi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X