Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsaleipä

Mehevä kesäkurpitsaleipä saa makua ruisleseistä, Välimeren makua pinjansiemenistä ja makeutta siirapista. Tällä ohjeella leivot yhden vuokaleivän.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsaleipä:

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • ½ keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisleseitä
  • noin 6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi. Raasta kesäkurpitsa.

2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kesäkurpitsaraastetta, kunnes suurin osa nesteistä haihtuu. Voitele osalla öljystä suorakaiteen muotoinen leipävuoka.

3. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet ja ruisleseet. Lisää kesäkurpitsaraaste, pinjansiemenet ja 2 dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten. Lisää loppu öljystä sekä loput jauhoista vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

4. Valuta taikina leipävuokaan ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

5. Pirskota uuniin hieman vettä. Paista leipää 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.

Lue myös: Kesäkurpitsa on hyötypuutarhan satoisa herkku – näin hyödynnät sitä kokatessasi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.