Reseptit
6
Kiitos

Kesäkurpitsamusaka

Kreikkalainen musaka valmistetaan perinteisesti munakoisosta, jauhelihasta ja tomaateista. Tässä kepeämmässä versiossa munakoiso on vaihdettu kesäkurpitsaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsamoussaka:

3 kesäkurpitsaa

paistamiseen:

oliiviöljyä

jauhelihaseos:

400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

munamaito:

3 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus muskottia ja suolaa

pinnalle:

50 g emmentaljuustoa
persiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken aikaa paistua. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet.

3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.

4. Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.

5. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

6. Leikkaa valmiin musakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kera.

  • Ohje: Kaisa Vasama

Keskustelu

Persiljaa ei ollut ainesluettelossa, sen voisi lisätä sinne.

Kiitos hyvistä huomioista. Persilja on lisätty ainesosaluetteloon, samoin kananmunien määrä.

Lisäksi on hassusti ilmaistu munamaidon ohjeessa ”kananmunaa”, mutta ei kappalemääriä.

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsamusaka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X