Kesäkurpitsamusaka
Kreikkalainen musaka valmistetaan perinteisesti munakoisosta, jauhelihasta ja tomaateista. Tässä kepeämmässä versiossa munakoiso on vaihdettu kesäkurpitsaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kesäkurpitsamoussaka:
- 3 kesäkurpitsaa
paistamiseen:
- oliiviöljyä
jauhelihaseos:
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl kanelia
- 1 tl minttua
- 1 tl oreganoa
- rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
munamaito:
- 3 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- ripaus muskottia ja suolaa
pinnalle:
- 50 g emmentaljuustoa
- persiljaa
Valmistusohje
1. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.
2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken aikaa paistua. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
4. Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Leikkaa valmiin musakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kera.
- Ohje: Kaisa Vasama
Katso myös: Kesäkurpitsavuoka x 4 – mehevät herkut maistuvat kaikille!
Anna.fi/ruoka: Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsamusaka
Persiljaa ei ollut ainesluettelossa, sen voisi lisätä sinne.
Kiitos hyvistä huomioista. Persilja on lisätty ainesosaluetteloon, samoin kananmunien määrä.
Lisäksi on hassusti ilmaistu munamaidon ohjeessa ”kananmunaa”, mutta ei kappalemääriä.