
Kesäkurpitsapasta
Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto on maukas arkiateria, joka sopii kasvissyöjällekin. Kesäkurpitsa suikaloidaan ohueksi nauhaksi, joka keventää mukavasti pasta-ateriaa. Mehukas pestokastike tehdään vaihteeksi lehtipinaatista ja cashewpähkinöistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kesäkurpitsapasta
- 1 kesäkurpitsa
- 200 g spagettia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- parmesaanijuustoraastetta
Pinaatti-cashewpesto
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl lehti- eli babypinaattia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- vettä
Valmistusohje
Kesäkurpitsapasta valmistuu näin helposti ja nopeasti:
1. Huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa ohuiksi nauhoiksi.
2. Nosta pähkinät, parmesaani ja murskattu valkosipulinkynsi teholeikkuriin. Aja karkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja sitruunamehu ja aja tasaiseksi. Lisää öljy ja tarvittaessa hieman vettä, jotta saat seoksesta kiinteän tahnan.
3. Keitä spagetit. Lämmitä öljy pannulla ja pyöräytä kesäkurpitsanauhoja hetki pannulla. Mausta kevyesti.
4. Valuta spagetit ja lisää pannulle peston kanssa. Siirrä pannu syrjään ja nostele ainekset sekaisin. Viimeistele kesäkurpitsapasta parmesaanilla.
Lue myös: Nopea ja herkullinen pasta x 7
Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-perunapaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapasta
Aineslistassa ei mainita pestoa, mutta ohjeessa kyllä (vai olenko sokea). Miten paljon sitä laitetaan? Kiitos etukäteen herkullisenoloisesta reseptistä.
Siihen ei tule pestoa vaan teet itse sen peston kun sekoitat kaikki aineet yhteen minkä takia sen nimi on pinaatticashewpesto
Ihan sairaan hyvää!
Tosi herkullista! Muutaman kerran olen tehnyt.
Monta annosta tällä määrällä tulee?