Reseptit
30-60 min

Kesäkurpitsarisotto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g pieniä kesäkurpitsoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
400 g arborioriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l kana- tai kasvislientä
(200 g tuoreita tai pakastettuja herneitä)
suolaa
rouhittua mustapippuria
nokare voita
100 g parmesaaniraastetta
basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Huuhdo kesäkurpitsat, halkaise ja poista lusikalla siemenet. Viipaloi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuullota kasvikset öljy-voiseoksessa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää viini ja keitä kokoon. Lisää kanalientä vähitellen risottoa varovasti sekoitellen. Kypsennä noin 20 minuuttia. Lisää herneet ja mausteet sekä voi, juusto ja basilikan lehtiä.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsarisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X