Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsarullat

Kesäkurpitsarullat on täytetty ricottajuustolla ja yrteillä. Rullat maistuvat lämpiminä tai kylminä yrttidipin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsarullat

  • 3 kesäkurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku minttua
  • ½ ruukku basilikaa
  • 200 g ricottajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Yrttidippi

  • 3 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsarullat valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa kesäkurpitsoista kannat ja leikkaa ne pitkittäin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele öljyssä ja grillaa 200 asteisessa grillissä muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes kesäkurpitsa on saanut kauniin grillipinnan. Anna jäähtyä. 
  2. Hienonna minttu ja basilika. Sekoita ne kulhossa ricottan kanssa ja murskaa joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. 
  3. Sekoita kaikki dipin ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Levitä ohut kerros ricotta-yrttitäytettä kesäkurpitsaviipaleille ja kääri rulliksi. Tarjoa kesäkurpitsarullat yrttidipin ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
kesäkurpitsarullat
Kesäkurpitsarullat maistuvat kylminä tai lämpiminä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsakääryleet pastakastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsarullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.