Reseptit
alle 30 min
4

Kesäkuun salaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g valkoista parsaa
vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 kpl avokadoa
erilaisia salaatinlehtiä
1 l mansikoita
kastike:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä
0.5 dl hyvää öljyä

Valmistusohje

  1. Taivuta parsatankoja varovasti. Varsi katkeaa taivutettaessa paikasta, jossa kiinteän ja huokoiseksi kuivahtaneen osan raja menee. Heitä tyviosat pois ja kuori parsat huolellisesti. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri ja sitruunamehu, sekä parsat. Keitä koosta ja paksuudesta riippuen
  2. 5-15 minuuttia. Nosta parsat jäähtymään.
  3. Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Kuori ja viipaloi avokadot ja viipaloi mansikat. Asettele ainekset annoksiksi lautasille.
  4. Sekoita kastike ja tarjoa se erikseen.

Muita kesäisiä salaatteja

Kesäinen salaatti

Keveät salaattipesät

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.