Kesämaan pannukakku

Kesämaan pannukakku 

60
min
30-60 min

Ainekset

5 dl vettä
3 dl kevytmaitoa (vähälaktoosista)
2 kananmunaa
1 tl suolaa
0.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnähiivaleipäjauhoja
1 rkl vähälaktoosista margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita ainekset keskenään. Taikinan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen paistamista, niin jauhot ehtivät turvota.
  2. Kuumenna uuni 225-250-asteiseksi. Laita uunipannu hetkeksi uuniin ja levitä sille margariinia tai voita. Kun rasva sulaa kihisten, kaada taikina kuumalle pannulle. Paista pannukakkua uunin yläosassa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  • Kun taikina kaadetaan kuumalle pannulle, se pullistelee uunissa.
  • Pannukakun kanssa tarjotaan Ellenin mansikkaconfiturea, mikäli pakastimessa on vielä viime kesän jäljiltä sokerin kanssa soseutettua mansikkaa. Se on oivallinen kastike tarjottavaksi myös jäätelön ja muiden jälkiruokien kanssa tai sopiva kakun täytteeksi. Mansikka-aikaan mansikoita soseutetaan sokerin kanssa yleiskoneessa 15 minuuttia. Alkuperäisessä Sveitsistä saadussa ohjeessa on yhtä paljon sokeria ja mansikoita, jolloin sose säilyy jonkin aikaa jääkaapissakin. Kesämaalla mansikkasurvos aina pakastetaan, joten sokeria on vähennetty huomattavasti eli sitä lisätään maun mukaan.
  • Kun ensimmäiset raparperit ilmestyvät, niistä keitetään sokerin kanssa hetkessä valmistuva hilloke. Raparperin ja mansikan maku sointuvat hyvin keskenään.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
12.05.2010
Kotiliesi