Kesäsalaatti
Kesäsalaatti sekoitetaan erilaisista salaateista sekä yrteistä, koristellaan syötävillä kukilla ja tarjotaan keitettyjen kananmunien kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- erilaisia lehtisalaatteja
- vuonankaalia
- rucolaa
- mintun ja basilikan lehtiä
- vesikrassia
- ruohosipulin kukkia ja syötäviä kukkia
Pinnalle
- pehmeiksi keitettyjä kananmunan puolikkaita
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 2 tl sinappia
- 1 dl silputtua ruohosipulia tai minttua
Valmistusohje
1. Pane kananmunat kattilaan kylmään veteeen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, laske lämpötila poreilevaksi ja keitä munia 7 minuuttia. Nosta kylmään veteen jäähtymään, kuori ja puolita.
2. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään. Salaatin kastikkeeksi sopii myös mintulla tai basilikallla maustettu öljy-viinietikkakastike.
3. Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Revi salaatit suupaloiksi laakealle vadille. Asettele kananmunanpuolikkaat salaatin pinnalle. Tarjoa kesäsalaatti kastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäsalaatti