Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäsalaatti

Kesäsalaatti sekoitetaan erilaisista salaateista sekä yrteistä, koristellaan syötävillä kukilla ja tarjotaan keitettyjen kananmunien kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • erilaisia lehtisalaatteja
  • vuonankaalia
  • rucolaa
  • mintun ja basilikan lehtiä
  • vesikrassia
  • ruohosipulin kukkia ja syötäviä kukkia

Pinnalle

  • pehmeiksi keitettyjä kananmunan puolikkaita

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • 1 dl silputtua ruohosipulia tai minttua

Valmistusohje

1. Pane kananmunat kattilaan kylmään veteeen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, laske lämpötila poreilevaksi ja keitä munia 7 minuuttia. Nosta kylmään veteen jäähtymään, kuori ja puolita.

2. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään. Salaatin kastikkeeksi sopii myös mintulla tai basilikallla maustettu öljy-viinietikkakastike.

3. Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Revi salaatit suupaloiksi laakealle vadille. Asettele kananmunanpuolikkaat salaatin pinnalle. Tarjoa kesäsalaatti kastikkeen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.