Reseptit
12
Kiitos

Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun

Kettukarkkikakku on juustokakkujen uusin hitti. Mehevä gluteeniton pohja, juustoinen täyte ja kettukarkeista tehty kiille ovat näyttävä yhdistelmä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

150 g mantelimassaa
75 g voita
2 kananmunaa
3 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljatahnaa

Täyte

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limettimehua liivatteen sulattamiseen

Kiille

1 ps (220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
3/4 dl vettä
pari tippaa punaista elintarvikeväriä

Koristeluun

1 ps (220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
syötäviä kukkia
(pihlajanmarjoja)

Valmistusohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen mantelimassa ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon tärkkelys, lisää vaniljajauhe tai vaniljatahna. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Vatkaa täytteen ainekset yhteen.
  5. Purista limetinmehu kulhoon tai kattilaan. Kuumenna ja sulata puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hieman ja lisää liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunoille sopivat kaistaleet ja aseta ne pystyyn. Kaada massa pohjan päälle, kopauta kerran ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään noin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  7. Paloittele kettukarkit pieniksi kuutioiksi ja laita ne ­kattilaan veden kanssa. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet. Älä keitä pitkään, koska kiilteestä tulee silloin liian tiivistä jähmetyttyään. Värjää seosta punaisemmaksi elintarvikevärillä. Kaada ­seos tasaisesti kakun pinnalle. Anna jähmettyä. Kiille jähmettyy nopeasti. Avaa vuoka ja poista leivinpaperit. Koristele pinta kettukarkeilla ja syötävillä kukilla.
  8. Jos haluat käyttää pihlajanmarjoja koristelussa, putsaa 2 dl marjoja. Huuhtele ne hyvin. Keitä 2 dl vettä ja 1 1/2 dl sokeria sekä 2 rkl appelsiininkukkavettä kiehuvaksi. Lisää puhtaat marjat ja keitä 30 sekunttia. Nosta kattila levyltä ja jätä marjat liemeen yön yli. Käytä koristeluun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X