Kettukarkkikakku on juustokakkujen uusin hittiohje. Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun

Kettukarkkikakku on juustokakkujen uusin hitti. Nostalginen kettukarkki taipuu hyvin juustokakun kuorrutteeseen. Mehevä gluteeniton pohja, juustoinen täyte ja kettukarkeista tehty kiille ovat näyttävä yhdistelmä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Pohja

  • 150 g mantelimassaa
  • 75 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl vaniljajauhetta tai vaniljatahnaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl limettimehua liivatteen sulattamiseen

Kiille

  • 1 ps (220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
  • ¾ dl vettä
  • pari tippaa punaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 1 ps (220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
  • syötäviä kukkia
  • (pihlajanmarjoja)

Valmistusohje

Kettukarkkikakku, gluteeniton juustokakku valmistuu näin:

  1. Tee ensin gluteeniton juustokakkupohja. Vatkaa huoneenlämpöinen mantelimassa ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon tärkkelys, lisää vaniljajauhe tai vaniljatahna. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperia. Kaada gluteeniton juustokakun taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Vatkaa täytteen ainekset yhteen.
  5. Purista limetinmehu kulhoon tai kattilaan. Kuumenna ja sulata puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hieman ja lisää liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunoille sopivat kaistaleet ja aseta ne pystyyn. Kaada massa pohjan päälle, kopauta kerran ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään noin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  7. Paloittele kettukarkit pieniksi kuutioiksi ja laita ne ­kattilaan veden kanssa. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet. Älä keitä pitkään, koska kiilteestä tulee silloin liian tiivistä jähmetyttyään. Värjää seosta punaisemmaksi elintarvikevärillä. Kaada ­seos tasaisesti kakun pinnalle. Tämän jälkeen kettukarkkikakku saa jähmettyä. Kiille jähmettyy nopeasti. Avaa vuoka ja poista leivinpaperit. Kettukarkki sopii kakun viimeistelyyn. Koristele pinta kettukarkeilla ja syötävillä kukilla.
  8. Jos haluat käyttää pihlajanmarjoja koristelussa, putsaa 2 dl marjoja. Huuhtele ne hyvin. Keitä 2 dl vettä ja 1 1/2 dl sokeria sekä 2 rkl appelsiininkukkavettä kiehuvaksi. Lisää puhtaat marjat ja keitä 30 sekunttia. Nosta kattila levyltä ja jätä marjat liemeen yön yli. Käytä koristeluun.
Kettukarkkikakku on gluteeniton juustokakku
Joulupöydän kruunaa upea sulatetuilla kettukarkeilla kuorrutettu gluteeniton juustokakku. Kuva: Mirva Kakko

Katso myös: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vadelma-juustokakku ilman liivatetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun

Tahtoisi kokeilla

Mitä on vaniljajauhe/vaniljatahna? Sama kuin vanilja kreemijauhe?!

Leena Kalliokoski

Hei, anteeksi myöhäinen vastaus. Vaniljatahnahnssa on vaniljan siemeniä. 1tl vaniljatahnaa vastaa yhtä vaniljatankoa tai 2tl vaniljasokeria. Vaniljajauhe ei sisällä sokeria ja se on vaniljasokeria hieman aromikkaampaa. Terveisin, Leena Kotiliedestä.

Joulukokki

Aika miedon makuinen. Ei niin erikoisen hyvä, mitä kuvittelin.

Jenspa

Kiillettä tuli aivan liian vähän. Tuplamäärä olisi saanut olla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.