Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun
Kettukarkkikakku on juustokakkujen uusin hitti. Nostalginen kettukarkki taipuu hyvin juustokakun kuorrutteeseen. Mehevä gluteeniton pohja, juustoinen täyte ja kettukarkeista tehty kiille ovat näyttävä yhdistelmä.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Pohja
150 g
mantelimassaa
75 g
voita
2
kananmunaa
3 rkl
maissitärkkelystä
1/2 tl
vaniljajauhetta tai vaniljatahnaa
Täyte
4
liivatelehteä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
limettimehua liivatteen sulattamiseen
Kiille
1 ps
(220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
3/4 dl
vettä
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
Koristeluun
1 ps
(220 g) Pihlaja-karkkeja ns. kettukarkkeja
syötäviä kukkia
(pihlajanmarjoja)
Keskustelu
Mitä on vaniljajauhe/vaniljatahna? Sama kuin vanilja kreemijauhe?!
Hei, anteeksi myöhäinen vastaus. Vaniljatahnahnssa on vaniljan siemeniä. 1tl vaniljatahnaa vastaa yhtä vaniljatankoa tai 2tl vaniljasokeria. Vaniljajauhe ei sisällä sokeria ja se on vaniljasokeria hieman aromikkaampaa. Terveisin, Leena Kotiliedestä.
Aika miedon makuinen. Ei niin erikoisen hyvä, mitä kuvittelin.
Kommentoi juttua: Kettukarkkikakku – juustokakku, johon jää koukkuun