
Keväinen hernerisotto
Hernerisotto tuo lautaselle ripauksen kevättä ja siinä hyödynnetään herneitä jopa kolmessa eri muodossa: pakastettuna, palkoina sekä versoina.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Hernerisotto:
- 5 dl mintunlehtiä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl merisuolahiutaleita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä (Sauvignon Blanc)
- 400 g Arborio-riisiä
- noin 1 ½ l kana- tai kasvislientä
- 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 50 g voita
- 240 g pakasteherneitä
- 200 g sokeriherneenpalkoja
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- herneenversoja
- saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Murskaa mintun lehdet, öljy ja suola morttelissa.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää viini ja kiehauta. Lisää riisi ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt jyviin. Lisää lientä vähitellen ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
3. Kiehauta sokeriherneenpalot pikaisesti suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.
4. Nosta pannu liedeltä ja lisää voi, parmesaanijuusto, herneet, kiehautetut sokeriherneet, minttu-öljyseos ja mausteet. Lisää tarvittaessa herneiden kiehautusvettä.
5. Annostele lautasille, koristele herneenversoilla, pähkinöillä tai siemenillä.
Lue myös: Suomen himotuin risotto – kokki paljastaa mistä tunnistaa täydellisen kypsyyden
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen hernerisotto