Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keväinen kalakeitto

Keväinen kalakeitto on loistava valinta vaikkapa kevyeksi lounaaksi. Keitto maustetaan currylla sekä valkosipulilla ja se muuntuu helposti myös juhlapöytään sopivaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Keväinen kalakeitto:

  • 1 rkl öljyä
  • 1-2 tl currya
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 dl vettä
  • tai kalalientä
  • 1 pussi rasvatonta kasvisliemijauhetta
  • laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • (3-4 perunaa)
  • 400 g pakasteseitä (kirjolohta, pilkkikalaa tms.)
  • 75-150 g pinaattia

Valmistusohje

Keväinen kalakeitto syntyy näin:

  1. Leikkaa sipuli neljään osaan ja nämä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy, lisää currya ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Pienennä lämpötilaa ja anna sipulien pehmentyä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, vettä tai kalalientä, kasvisliemijauhe, laakerinlehti ja viipaloidut porkkanat. Keittoon voit lisätä kuutioitua perunaa.
  2. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Anna kalan kypsyä siten, että liemi on lähellä kiehumapistettä. Jos haluat, lisää keittoon nestettä.
  • Pakasteseitin asemesta tai lisäksi voit lisätä tuoretta kalaa ja kalan päistä, evistä ja ruodoista keitettyä kalalientä.
  • Juhlahetkinä keittoon lisätään suikaloitua fenkolia, tuoretta pinaattia suikaleina, katkarapuja, tilkan kuivaa valkoviiniä ja hippusen kallisarvoista saframia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväinen kalakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.