Keväinen rapupaistos
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
pohjataikina:
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 0.5 dl vettä
täyte:
- nippu vihreää parsaa
- 1 dl silputtuja kevätsipulinvarsia
- 3 dl katkarapuja
- (muutama jättikatkarapu)
- 3 munaa
- 2 dl kevytkermaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl juustoraastetta
- ripaus suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
- Nypi jauhot, rasva ja parmesaaniraaste muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kiehauta parsat suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja silppua varret. Levitä pohjalle silputut parsan- ja sipulinvarret sekä katkaravut. Asettele päälle parsannuput ja jättikatkaravut.
- Sekoita munat, kerma ja mausteet sekä juustoraaste. Kaada seos vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja hyytyy.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen rapupaistos