Reseptit

Keväinen rapupaistos

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

pohjataikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • nippu vihreää parsaa
  • 1 dl silputtuja kevätsipulinvarsia
  • 3 dl katkarapuja
  • (muutama jättikatkarapu)
  • 3 munaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Keväinen rapupaistos
  1. Nypi jauhot, rasva ja parmesaaniraaste muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Kiehauta parsat suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja silppua varret. Levitä pohjalle silputut parsan- ja sipulinvarret sekä katkaravut. Asettele päälle parsannuput ja jättikatkaravut.
  3. Sekoita munat, kerma ja mausteet sekä juustoraaste. Kaada seos vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja hyytyy.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväinen rapupaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.