
Keväiset uppomunat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 4 kpl tuoreita munia
- vettä
- 2-3 rkl valkoviinietikkaa
pinnalle:
- ripaus paprikajauhetta tai cayennenpippuria
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- leipää
- mätiä
- rucolaa tai ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna noin 10 cm:n kerros vettä laakeassa paistokasarissa. Lisää joukkoon viinietikkaa (ei suolaa) ja kiehauta. Riko munat yksitellen pieneen astiaan ja valuta varovasti kiehuvaan veteen. Keittoaika on vajaa 2 minuuttia.
2. Nosta ensimmäinen muna reikäkauhalla vedestä ja tarkista kypsyys kevyesti sormella painaen. Kun ne ovat mielestäsi sopivan kypsiä, nosta ne rucolan lehdillä vuoratulle vadille ja tarjoa mädin ja leivän kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväiset uppomunat