Reseptit

Keväiset uppomunat

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 kpl tuoreita munia
  • vettä
  • 2-3 rkl valkoviinietikkaa

pinnalle:

  • ripaus paprikajauhetta tai cayennenpippuria
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • leipää
  • mätiä
  • rucolaa tai ruohosipulia

Valmistusohje

Keväiset uppomunat

1. Kuumenna noin 10 cm:n kerros vettä laakeassa paistokasarissa. Lisää joukkoon viinietikkaa (ei suolaa) ja kiehauta. Riko munat yksitellen pieneen astiaan ja valuta varovasti kiehuvaan veteen. Keittoaika on vajaa 2 minuuttia.

2. Nosta ensimmäinen muna reikäkauhalla vedestä ja tarkista kypsyys kevyesti sormella painaen. Kun ne ovat mielestäsi sopivan kypsiä, nosta ne rucolan lehdillä vuoratulle vadille ja tarjoa mädin ja leivän kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväiset uppomunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.