Reseptit

Kevätrullat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl ruokosokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 2 dl ohueksi suikaloitua kaalia
  • 0.5 dl karkeaa porkkanaraastetta
  • 1 dl kypsää kanaa tai paahdettua jauhelihaa
  • 1 kevätsipuli
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl ruokosokeria

kastike:

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl viinietikkaa
  • (0,5 dl sherryä)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl muscovado- tai fariinisokeria
  • 1 rkl maissijauhoa

uppopaistamiseen:

  • 1 l öljyä

Valmistusohje

Kevätrullat

1. Valmista ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää muut kastikkeen ainekset. Kuumenna ja hauduta noin tunti, ja lisää vettä tarvittaessa.

2. Kuullota kaalia ja porkkanaa öljyssä. Lisää muut ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.

3. Sekoita taikina-ainekset. Muovaa taikina pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyöritä pallosiksi ja kauli ohuiksi kuoriksi. Peitä kuoret muovikelmulla. Voit käyttää myös pakastettuja filotaikina-arkkeja.

4. Lusikoi täytettä kuorille. Taita reunat täytteen päälle ja muovaa kääröiksi. Uppopaista kuumassa öljyssä, valuta ja tarjoa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevätrullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.