Kevyesti savustetut, grillatut vihannekset
Kevyesti savustetut kasvikset maustetaan välimerellisin maustein ja grillataan herkuksi tällä Kotilieden helpolla reseptillä!
- Kasvis
Ainekset
Kevyesti savustetut, grillatut kasvikset:
- 1 kpl kesäkurpitsa
- erivärisiä paprikoita
- 1 kpl munakoiso
- 2 kpl salottisipulia
- oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- 1-2 kynttä valkosipulia pilkottuna
- tuoretta basilikaa
- tuoretta timjamia
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Pilko kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, paprikaa, munakoisoa ja salottisipulia isohkoiksi paloiksi. Laita kattilaan, jonka päälle sopii savustuskansi. Mausta kasvikset oliiviöljyllä, rouhitulla mustapippurilla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä esimerkiksi basilikalla ja timjamilla.
- Anna maustua viileässä välillä sekoittaen, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
- Jos haluat vihanneksiin kevyen savun maun, savusta ne kevyesti savustuskannen alla. Grillaa kasvikset grillissä, takassa ritilän päällä, uunissa tai kevyesti pannulla paistaen. Mausta ripauksella suolaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyesti savustetut, grillatut vihannekset