Kevyt juustokakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kevyt
Ainekset
pohja:
- 12 digestive-keksiä
- 60 g 40-prosenttista margariinia
täyte:
- 7 liivatetta
- 3 + 1 dl rasvatonta maitoa
- 3 rkl ohratärkkelystä
- 3-4 rkl sitruunamehua
- 1 kananmuna
- 120 g kevyttuorejuustoa, esim. Valio tai Pirkka
- 250 g maitorahkaa
- 4 tl (vaniljasokeria) tai 3 tippaa vanilja-aromia
- makeutusainetta
- 300 g makeuttamatonta säilykeananasta tai lakkoja tai 6 dl vadelmia tai muita marjoja
Valmistusohje
Kevyt juustokakku leivotaan näin:
1. Pane irtopohjainen vuoka ilman pohjaa tarjoiluvadille ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla.
2. Sekoita murennetut keksit ja rasva keskenään ja painele seos kakun pohjaksi vuokaan.
3. Pane liivatteet kylmään veteen.
4. Mittaa 3 desilitraa maitoa kattilaan. Vatkaa jauhot maitoon ja keitä 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen.
5. Ota kiisseli levyltä. Sekoita siihen sitruunamehu ja kananmuna. Kuumenna uudestaan lähes kiehuvaksi ja liota vedestä puristetut liivatteet yksitellen kiisseliin. Jätä jäähtymään.
6. Vatkaa rahka ja juusto keskenään sileäksi ja yhdistä seos jäähtyneeseen kiisseliin. Mausta seos.
7. Vaahdota vielä loppu kylmä maito kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen täytteeseen.
8. Levitä marjat tai hedelmät torttupohjalle. Jätä muutama koristeeksi. Levitä täyte päälle ja nosta kevyt juustokakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi. Irrota vuoka ympäriltä ja koristele torttu ennen tarjoilua.
Kakussa on noin 170 kcal/annos.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt juustokakku