Kevyt melonisalaatti
Erilaisten salaattien ja melonien yhdistelmästä saat ihanan alkupalasalaatin, joka höystetään parmankinkulla. Nauti salaatti tuoreen leivän tai patongin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Kevyt melonisalaatti:
- nippu erilaisia salaatteja
- 1 kpl verkkomelonia
- tai galia-melonia
- 200 g vihreitä viinirypäleitä
- 50 g parmesaanijuustoa
- 8 kpl parmankinkku viipaleita
- tai ohuita kylmäsavukinkku viipaleita
- paahdettuja pinjansiemeniä
yrttiöljy:
- 1 dl oliiviöljyä
- ruukku basilikanlehtiä
- ruukku rucola-salaattia
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Revi salaatinlehdet lautasille. Kuori ja viipaloi halkaistu meloni. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Nostele meloniviipaleet ja viinirypäleet salaattipedeille ja vuole juustosta lastuja päälle. Levitä ohuet kinkkuviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille irti toisistaan. Paahda niitä noin 5 minuuttia 200 asteessa grillivastusten alla, kunnes ne vetäytyvät hieman kasaan ja rapeutuvat. Varo polttamasta!
- Sekoita yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi öljyksi.
- Valuta kastiketta salaatin pinnalle ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä.Nosta lopuksi rapeat kinkkuviipaleet salaatin pinnalle.
- Tarjoile salaattiannokset paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt melonisalaatti