Reseptit

Kevyt perunagratiini

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • noin 700 g perunoita
  • 5 dl maitoa
  • muskottipähkinää, laakerinlehti, timjamia, pippuria
  • suolaa
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 60-100 g juustoraastetta (esimerkiksi Emmental tai Oltermanni)

Valmistusohje

Kevyt perunagratiini

Kevyt perunagratiini maistuu vaikkapa sunnuntailounaalla kermaperunoiden sijasta. Gratiini saa pehmeyttä maidosta ja täyteläisyyttä juustoraasteesta.

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Mittaa maito kattilaan, lisää mausteet ja perunaviipaleet. Keitä noin 10 minuuttia.
  2. Voitele uunivuoka. Nosta perunaviipaleet reikäkauhalla voideltuun vuokaan matalaksi kerrokseksi, kaada kuuma maito päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  3. Kypsennä 175-200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullankeltainen.

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt perunagratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.