Kevyt perunagratiini
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- noin 700 g perunoita
- 5 dl maitoa
- muskottipähkinää, laakerinlehti, timjamia, pippuria
- suolaa
- 1 rkl voita tai öljyä
- 60-100 g juustoraastetta (esimerkiksi Emmental tai Oltermanni)
Valmistusohje
Kevyt perunagratiini maistuu vaikkapa sunnuntailounaalla kermaperunoiden sijasta. Gratiini saa pehmeyttä maidosta ja täyteläisyyttä juustoraasteesta.
- Kuori ja viipaloi perunat. Mittaa maito kattilaan, lisää mausteet ja perunaviipaleet. Keitä noin 10 minuuttia.
- Voitele uunivuoka. Nosta perunaviipaleet reikäkauhalla voideltuun vuokaan matalaksi kerrokseksi, kaada kuuma maito päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 175-200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullankeltainen.
Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt perunagratiini