
Kevyt sitrussalaatti
Sitrushedelmät ovat parhaimmillaan talvella. Niistä valmistuu kevyt ja helppo jälkiruoka talven kahvipöytään. Rapeat sokeripistaasit rouskuvat ihanasti hampaissa ja appelsiinikreemi korostaa makuja. Korvaa kreemin alkoholi halutessasi appelsiinin tai klementiinin kuoriraasteella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kevyt sitrussalaatti:
- 4 klementtiiniä
- 2 verigreippiä
- 2 granaattiomenaa
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
- 4 oksaa minttua
Appelsiinikreemi:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl appelsiinihunajaa
- 2 tl Cointreau- tai Triple Sec -likööriä
Sokeripistaasit:
- 1 ps (á 50 g) suolaamattomia pistaasipähkinöitä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt sitrussalaatti