Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kevyt sitrussalaatti

Sitrushedelmät ovat parhaimmillaan talvella. Niistä valmistuu kevyt ja helppo jälkiruoka talven kahvipöytään. Rapeat sokeripistaasit rouskuvat ihanasti hampaissa ja appelsiinikreemi korostaa makuja. Korvaa kreemin alkoholi halutessasi appelsiinin tai klementiinin kuoriraasteella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kevyt sitrussalaatti:

  • 4 klementtiiniä
  • 2 verigreippiä
  • 2 granaattiomenaa
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 oksaa minttua

Appelsiinikreemi:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl appelsiinihunajaa
  • 2 tl Cointreau- tai Triple Sec -likööriä

Sokeripistaasit:

  • 1 ps (á 50 g) suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Kevyt sitrussalaatti tehdään näin:

1. Valmista sokeripistaasit. Paahda 50 grammaa suolaamattomia pistaaseja kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa osa pienemmiksi. Laita pistaasit pellille leivinpaperin päälle. Laita kattilaan 1 1/2 desilitraa sokeria ja yksi desilitra vettä. Anna sokerin liueta veteen ja kiehua miedolla lämmöllä noin kahdeksan minuuttia, kunnes liemi muuttuu kullanväriseksi. Kaada kuuma sokeriliemi pistaasien päälle ja jätä kovettumaan.

2. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa, yksi ruokalusikallinen fariinisokeria ja yksi teelsuikallinen appelsiinihunajaa vaahdoksi. Mausta kahdella teelsuikallisella Cointreau- tai Triple Sec -likööriä. Nosta kylmään.

3. Kuori neljä klementiiniä ja kaksi verigreippiä terävällä veitsellä kuorettomiksi. Leikkaa viipaleiksi. Irrota kahdesta granaattiomenasta siemenet.

4. Kuori ja raasta kolmen senttimetrin pala inkivääriä ja yhdistä neljään ruokalusikalliseen hunajaa. Hienonna pari kolme oksaa tuoretta minttua hunajan joukkoon.

5. Laita sitrushedelmät lomittain vadille. Valuta päälle inkivääri-hunaja-minttukastike ja laita kylmään noin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.

6. Rouhi pistaasit ja ripottele jälkiruoan päälle. Koristele kevyt sitrussalaatti mintunlehdillä ja tarjoa appelsiinikreemin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Veriappelsiinikakku, appelsiini-suklaakakku ja muut kahvipöydän mehevät sitruskakut

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kuohuva passiohedelmäsorbetti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt sitrussalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.