Reseptit
alle 30 min
4

Kaappaus keittiössä ”Kapen” kanaruoka – KFC-kanaa ja srirachamajoneesia

Nämä nugetit ovat keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). "Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella srirachachilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa."

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kananugetit

300 g kanan jauhelihaa
1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
300 g kermaa
4 kananmunaa
tilkka vettä
maissihiutaleita
vehnäjauhoja

Srirachamajoneesi

2 valkosipulinkynttä
4 dl majoneesia
7 rkl srirachachilikastiketta
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
2 rkl seesamiöljyä
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.
  3. Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  4. Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.
  5. Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.
  6. Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia.
  7. Tarjoa nugettien kanssa.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.