Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kapen KFC-kana ja srirachamajoneesi

Nämä nugetit ovat keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). "Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella srirachachilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa."

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kananugetit

  • 300 g kanan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g kermaa
  • 4 kananmunaa
  • tilkka vettä
  • maissihiutaleita
  • vehnäjauhoja

Srirachamajoneesi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl majoneesia
  • 7 rkl srirachachilikastiketta
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.
  3. Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  4. Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.
  5. Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.
  6. Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia.
  7. Tarjoa nugettien kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kapen KFC-kana ja srirachamajoneesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.