Kapen KFC-kana ja srirachamajoneesi
Nämä nugetit ovat keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). "Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella srirachachilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa."
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kananugetit
- 300 g kanan jauhelihaa
- 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 300 g kermaa
- 4 kananmunaa
- tilkka vettä
- maissihiutaleita
- vehnäjauhoja
Srirachamajoneesi
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 dl majoneesia
- 7 rkl srirachachilikastiketta
- 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 rkl seesamiöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.
- Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.
- Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.
- Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia.
- Tarjoa nugettien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kapen KFC-kana ja srirachamajoneesi