Kiinalaiset broilerinyytit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Taikina
- 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- noin 2 dl vettä
Täyte
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 2-3 vartta kevätsipulia
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 1 tl sambal oelek-chilitahnaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- 1 kananmuna
Dippikastike
- 1.5 rkl rypsiöljyä
- 1.5 rkl soijakastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 2 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kiinalaiset broilerinyytit ovat vahvasti maustettuja suupaloja, jotka tarjoillaan dippikastikkeen ja salaatin kera.
1. Valmista täyte. Nosta jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vettä vähitellen, jotta taikinasta tulee tasainen. Vaivaa taikinapalloa hieman jauhotetulla leivinpöydällä 5-8 minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisa. Nosta taikina takaisin kulhoon ja peitä leivinliinalla täytteen teon ajaksi.
2. Sekoita kulhossa broilerinjauheliha, hienonnetut kevätsipulit, raastettu inkivääri ja mausteet. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja kananmuna.
4. Nosta ruokalusikallinen täytettä taikinalevyn keskelle ja kostuta yläreunat vedellä. Taita levy puolikuun muotoiseksi ja painele nyytin reunat tiukasti yhteen ja rypytä reuna. Valmista kaikki nyytit.
5. Asettele höyrytyskorin ohjalle salaatin- tai kaalinlehtiä, jotta nyytit eivät tartu koriin. Höyrytä nyyttejä 4-5 kerrallaan noin 5 minuuttia. Pidä kypsät nyytit lämpiminä esimerkiksi paistinpannussa, jossa on hieman kiehuvaa vettä.
6. Sekoita dippikastike ja tarjoile lämpimien broilerinyyttien ja salaatin kera.>
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kiinalaiset broilerinyytit