Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kikherne-kasvissalaatti ja leipäkrutonkeja

Ruokaisassa kikherne-kasvissalaatissa maistuvat Välimeren maut. Hyvä öljypohjainen kastike antaa mehevyyttä salaatille. Kuivahtaneesta vaaleasta leivästä saat tehtyä rapeita leipäkrutonkeja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kikherne-kasvissalaatti

  • 2 prk (à noin 200–300 g) kypsiä säilykekikherneitä
  • 2 punasipulia
  • 1 kurkku
  • 150 g retiisiä
  • 2 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • ¼ kuivahtanutta maalaisleipää
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku rapeaa vihreää salaattia

Kastike:

  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Kikherne-kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Kikherne-kasvissalaatti valmistuu näin helposti. Huuhtele kikherneet ja valuta hyvin. Kuori ja halkaise punasipulit, leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Pese ja halkaise kurkku, ota siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi. Pese ja leikkaa retiiseistä kannat pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese ja halkaise tomaatit.

2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda öljytyllä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi, saat lisää makua kun lisäät yhden hienonnetun valkosipulinkynnen joukkoon.

3. Pese salaatit ja revi pienemmiksi.

4. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset, kastike ja osa leipäkrutongeista. Anna seoksen maustua 15 minuuttia. Asettele pestyt salaatit vadin pohjalle ja kaada kikherne-kasvisseos päälle. Lisää päälle loput leipäkrutongit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Lisää salaatteja noutopöytään: 

pancetta-pastasalaatti

Pancetta-pastasalaatti

sriracha-katkarapusalaatti

Sriracha-katkarapusalaatti

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Anna.fi: Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kikherne-kasvissalaatti ja leipäkrutonkeja

Aloitteleva vegekokki

Ihmettelen 2/5 tähteä. Kotona käytetyin illallissalaatti johon palaamme joka kuukausi nyt jo toista vuotta

Vastaa käyttäjälle Aloitteleva vegekokkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.