Reseptit
yli 60 min
4

Kikherneliemestä valmistettu vegaaninen suklaamousse

Tunnetko jo aquafaban eli kikherneliemen? Siitä voi tehdä vegaanisen suklaamoussen. Samasta liemestä valmistat muitakin vegaanisia jälkiruokia, macaronseja tai marenkeja. Vatkaa ja ylläty!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

vegaaninen suklaamousse

1 tlk (249/400 g) kikherneitä – lientä noin 1 3⁄4 dl
120 g tummaa (vegaanista) suklaata (70 %)
2 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
vaniljatanko

Valmistusohje

Tee vegaaninen suklaamousse näin:

1. Valuta kikherneet, säästä liemi. Sekoita siirappi liemen joukkoon.

2. Kaada liemi yleiskoneen kulhoon, ja anna koneen vatkata täydellä teholla noin 5 minuuttia, riippuen koneen tehosta. Vaahto muuttuu valkoiseksi ja kuohkeaksi.

3. Samalla kun vaahto vispautuu, paloittele suklaa kulhoon. Sulata vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sulaneen suklaan joukkoon. Anna jäähtyä.

4. Kaada jäähtynyt suklaa vaahtoon ohuena nauhana koneen käydessä pienellä teholla. Kaavi reunoille jäänyt suklaa. Laita vegaaninen suklaamousse annoskulhoihin, peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti. Suklaamousse kovettuu kylmässä.

5. Koristele pinta suklaalla ja marjoilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Suklaamousse sulaa suuhun:

Kahedn aineksen suklaamousse

Suklaamousse maistuu pääsiäisenä

Helppo suklaamousse

kahvi-suklaamousse

Kahvi-suklaamousse

Ruoka.fi: Raaka suklaamousse

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kikherneliemestä valmistettu vegaaninen suklaamousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X