Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinilaw silakasta

Kinilaw on filippiiniläisten versio cevichestä, sitruunan tai limen hapolla kypsennetystä kalasta. Tässä ohjeessa solakat silakkafileet kypsyvät inkiväärin maustamassa lime-kookosliemessä kuumentamatta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kinilaw silakasta

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chili
  • ½ kurkkua
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ¾ dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Kinilaw silakasta valmistuu helposti näin:

silakkafileet

1. Ota 400 grammaa silakkafileitä. Poista fileistä nahka ja ruodot asettelemalla silakkafileet vierekkäin lautaselle tai leivinpaperin päälle. Nosta ne hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Nahka lähtee parhaiten irti kohmeisesta fileestä.

silakkafileet

2. Työnnä sormi nahan ja lihan väliin, nykäise nahka irti.

silakkafileet

3. Yhdestä fileestä saat kaksi kalasuikaleitta.

4. Raasta limetin vihreä kuoriosa ja purista mehu. Hienonna punasipuli ja chili. Ota puolikas kurkku, poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.

5. Yhdistä kulhossa desilitra kookosmaitoa, 3/4 desilitraa riisiviinietikkaa, limetin kuoriraaste ja mehu. Raasta joukkoon kaksi ruokalusikallista inkivääriä ja mausta seos ruokalusikallisella sokeria ja puolesta yhteen teelusikallisella suolaa. Laita kalat mausteliemeen, peitä kulho kelmulla ja anna kalojen maustua jääkaapissa tunti.

6. Lisää sipulit, kurkkuviipaleet ja desilitra kookoshiutaleita kalojen joukkoon. Anna maustua vielä noin 30 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa kinilaw silakasta joulupöydässä yhdessä muiden trendikkäiden kalaruokien, kuten lasimestarin hauen sekä dukkahilla maustetun lohipastramin kera.

kinilaw silakasta

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.

Lue myös Anna.fi: Suomalainen ceviche


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinilaw silakasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.