Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkku-hapankaalipiirakka

Kinkku-hapankaalipiirakka maistuu iltateen kaverina, kahvipöyässä tai vaikka lounaskeiton kyljessä. Rapea voitaikinapiirakka kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen.

Ainekset

Taikina:

  • 1 kg voitaikinaa tai paitaikinaa

Kinkku-hapankaalipiirakka:

  • 25 g voita
  • 200 g sipulia
  • 750 g hapankaalia
  • valkopippuria
  • (suolaa)
  • 2 ½ rkl siirappia
  • 2-3 dl kermaa
  • 800-1000 g savukinkkua

voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

Kinkku-hapankaalipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kauli puolet taikinasta leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi tai pyöreään piirakkavuokaan pohjaksi. Pidä taikinaa viileässä.
  2. Hauduta voissa hienoksi hakatut sipulit, huuhdottu hapankaali, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jäähdytä seos.
  3. Levitä ensin pohjalle kinkkusuikaleet ja päälle hapankaalitäyte. Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi. Kostuta reunat vedellä ja ummista piirakka. Pistele haarukalla, voitele munalla ja paista 225 asteessa kypsäksi noin 30-45 minuuttia.
  • Kinkku-hapankaalipiirakan ohjeen saimme Liisa Kolehmaiselta Cafe Anttilasta Jyväskylästä.

Lue lisää: Kaalipiirakka on syksyn suosituin suolainen piirakka – näissä 5 reseptissä on hitin ainekset!

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Kaalipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkku-hapankaalipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.